Молитва “Богородице Діво, радуйся”: повний текст російською мовою, від чого допомагає

Чудотворна молитва «Богородице Діво, радуйся” не складена людиною, а має небесне походження. Її проголошення принесе мир і втихомирити пристрасті. За допомогою цього моління багато віруючих отримували здоров’я, при повній безпорадності знаходили вихід, захищалися від злих нападок, виходили зі стану зневіри і депресії. За допомогою молитви на людину призивається Покров Пресвятої Богородиці і дарується захист від будь-якого лиха.

Історія молитви

Це моління називають Піснею Пресвятої Богородиці або ангельським вітанням.

Текст її представлений на зображенні:

Російською мовою молитва звучить так: «Діва Марія, сповнена благодаті Божої, радуйся! Господь з Тобою; Ти благословенна між жонами і благословенний Плід, Тобою породжений, тому що Ти народила Спасителя душ наших ».

Моління «Богородице Діво, радуйся» є не простою молитвою, а євангельським текстом. Це вітання Архангела Гавриїла до Діви Марії. Вісник Божий приносить їй звістку про майбутнє народження Христа. Звернення Архангела до Марії зустрічається в Євангеліях від Луки та від Матвія. Уривок «благословенний Плід утроби твоєї» взятий зі слів Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя, під час зустрічі її з вагітною Богородицею.

Це звернення боговдохновенного, як і всі Євангеліє, і тому має сильний вплив на душу. Знаменита арія Ave Maria – це та ж молитва, але католицька. Її прослуховування благотворно впливає на людину.

Коли читається?

Пісня Богородиці включена в щоденне ранкове молитовне правило. У храмі його можна почути на суботній вечірній службі. Читати цю чудотворну молитву можна і в будь-який інший час в наступних випадках:

  • якщо долають злі, пристрасні думки, які важко відігнати;
  • для приборкання злих людей, від негативу в колективі;
  • в безвихідних ситуаціях для вказівки рішення;
  • для відхилення гніву Божого і отримання шансу на виправлення;
  • в будь-якій ситуації в житті, коли потрібна допомога Пресвятої Діви.

Звернення до Богородиці допомагає швидко і часто найнесподіванішим чином.

Як правильно молитися?

Молитву читають вранці в складі щоденного правила. Якщо немає часу на читання молінь по молитвослову, святий Серафим Саровський залишив всім зайнятим людям наступне коротке правило:

Так як текст короткий і легкий, його нескладно вивчити і повторювати в необхідному випадку. Молитися можна по дорозі додому, в чергах, використовуючи будь-яку вільну хвилину.

Ця молитва скора на слухання, і багато християн відчули на собі її дію. У деяких джерелах радять прочитувати текст 150 раз поспіль.

У Біблії сказано: «По вірі вашій нехай буде вам». Молитва – НЕ заклинання, а смиренне прохання до Богородиці і святим про заступництво перед Богом. В руках Господа вибір, виконати чи ні прохання людини. Просте «вичитування» якусь конкретну кількість разів не принесе користь. Якщо є міцна віра і надія на те, що Всевишній і Пресвята Діва почують, то таке прохання дійсно допоможе в будь-якій ситуації.

Не має значення, скільки разів людина просить Діву про милість. Молитися треба від щирого серця і з щирою вірою, сподіваючись на її заступництво.

Ссылка на основную публикацию