Молитва перед операцією хворого близької людини

Молитви до Бога і різним святим перед операцією, яка є непростим перевіркою для душі і тіла хворого, допоможуть внутрішньо зібратися, заспокоїтися, налаштуватися на позитивний результат. Молитися можна не тільки за себе, але і за своїх рідних і близьких, за своїх дітей, яких очікує хірургічне втручання.

Вибір молитов, які можна читати перед операцією, дуже великий. У багатьох людей є улюблені святі, які допомагали їм вже не раз. Ті, хто збирається читати молитви вперше, орієнтуються на найбільш відомих святих, які славляться в народі цілителями. До таких відносяться Пантелеймон Цілитель, святитель Лука, Матрона, святий Миколай, Агапіт ??Печерський. Молитися можна і свого ангела-хранителя.

Як молитися перед операцією?

Перш за все, не слід нарікати на Бога за те, що хвороба послана незаслужено. Немочі надсилаються Богом не тільки як покарання за гріхи. Слова Творця: «Сила Моя виявляється в немочі». Великий російський святий Серафим Саровський говорив: «Здоров’я є дар Божий». А інший святий Марк Подвижник сказав: «Якщо побачиш того, хто грішить, ніколи в житті не кається і ніколи не хворів, знай, що його чекає немилосердний суд».

Коли буде призначена операція, тоді, покладаючи надії на милосердя Бога, потрібно випросити благословення на цю маніпуляцію, адже все, що відбувається з людиною, відбувається з волі Божої. Помолившись, внутрішньо потрібно бути впевненим, що Господь чує молитви, і жодна волосина з голови людини не впаде без Його святої волі.

Напередодні операції слід попросити Бога благословити руки лікарів-хірургів, помічників, анестезіологів і весь персонал, який братиме участь в операції. Нехай Господь дасть сили, знання та вміння здійснити задумане щонайкраще і дарує зцілення. За кілька днів по можливості бажано відвідати храм і замовити молебень про благій справі. У записці імен вказується не тільки ім’я оперованого, а й імена лікарів.

Під час переміщення в операційну можна читати такі молитви:

  • Коротку молитву: «Ісусе, Сину Божий, помилуй мене».
  • «Господи, я в руках Твоїх, помилуй мене по волі Твоїй і, якщо мені корисно, зціли мене».
  • Тропар канону Ангелу Хранителю російською мовою: «Ангел Божий, хранитель мій святий, життя моє дотримуйся в страху Христа Бога, розум мій утверди в істинному шляху, і до любові вишній вразливий душу мою, і тобою направляється, отримаю від Христа Бога велику милість» .

Можна і потрібно молитися також своїми словами, адже найщиріша і гаряча молитва – та, що виходить із серця.

Коли хворий буде доставлений в операційну, буде доречно перехреститися. Можна також благословити місце здійснення операції. Якщо натільний хрестик необхідно прибрати з шиї, можна закріпити його на зап’ясті. В крайньому випадку можна покласти його там, де він не буде перешкоджати роботі лікарів. Якщо проводиться наркоз загальний, засинаючи, можна вимовляти коротку молитву Ісуса Христа, Богородиці, святих або Ангелу Хранителю. Можна читати про себе молитву до відключення свідомості. Якщо наркоз місцевий, і оперований знаходиться в свідомості, в цьому випадку читати молитви, які він знає, можна протягом всього часу проведення операції. Якщо хворого супроводжують близькі, можна попросити їх під час проведення операції читати будь-якої обраний акафіст або канон.

Особливо складними випадками вважаються операції на життєво важливих органах. При операції на серці необхідно підключити всіх небайдужих знайомих, щоб вони молитовно взяли участь в лікуванні та успішному одужання.

Після закінчення операції, коли свідомість повернеться, слід подякувати Богові згідно зі словами апостола Павла: «За все дякуйте».

Молитва за угодою

Як відомо, спільна молитва буває завжди почута Господом. Необхідно просити всіх близьких брати участь в молитві за угодою. Для цього всі бажаючі домовляються одночасно молитися про певну нужді біля ікони святого. Текст і правило молитви є в православних молитвословах.

Для одиноких, або не мають віруючих знайомих в інтернеті існує варіант молитися з іншими людьми, що зіткнулися зі схожими проблемами. Серед усіх учасників поширюється список з іменами, після чого в призначений час починається молитва.

Відео з молитвою за угодою:

Молитва святому Луці

Лука (у миру Валентин) Войно-Ясенецький свого часу був знаменитим лікарем-хірургом. Його посібниками по гнійної хірургії користуються і сьогоднішні лікарі. Святий лікував не тільки тілесні захворювання, а й душі. Цілителя в житті доводилося поєднувати дві місії: бути лікарем і священиком. Сучасники говорили, що у Валентина Войно-Ясенецького руки від Бога. Про його успішні операції ходили легенди. За всю лікарську діяльність святитель не залишав і церковних обов’язків. Перед будь-якою операцією святитель осяяв хресним знаменням хворого і всіх учасників. Він це робив завжди, незалежно від віросповідання пацієнта, кажучи, що хоч релігії відрізняються, але Бог один. Через деякий час, після смерті дружини, Лука прийняв чернечий подвиг. Його нарекли на честь святого апостола Христового Євангеліста Луки.

Так як святитель зціляв хвороби при житті, допомагає він своїм святим заступництвом і зараз. Моляться православні святому за здоров’я, під час і після операції, про вдалий її проведенні і про благополучне одужання. Молитовно звертатися до святого потрібно усвідомлено. Вичитують молитовне правило не механічно, а щиро та з вірою, просячи про благом.

Для молитви знадобиться образ Христа-Спасителя, за бажанням Богородиці, Ангела-Хранителя і святого Луки Кримського. В іконних крамницях при храмах присутній широкий асортимент так званих «складничків». Це складні ікони, які поєднують в собі кілька образів.

У тому місці, де зручно, де відчувається молитовний настрій, слід вимовити вголос або про себе молитви святому. Якщо є складнощі з розумінням церковнослов’янської тексту, необхідно знайти варіант російською, так як розуміння сказаного дуже важливо.

Текст молитви святому Луці:

Як молитися перед операцією дитини?

Якщо знадобиться операція близькій людині або дитині, слід постаратися підключити всі душевні сили для молитовної підтримки в такий складний період. Для моральної підтримки незайвим буде вивчення численних свідчень допомоги святих в операціях і лікуванні. Чужий досвід може виявитися корисним і підкаже, куди краще з’їздити, де знаходяться мощі шанованих святих і розташовані чудотворні джерела.

Є безліч свідчень, коли по молитві Богородиці в образі «Всецариця», обливання водою з життєдайного джерела відбувалися чудеса. Без операцій хворі зцілювалися від раку, зникали фіброміоми на матці, вдавалося уникнути операції.

Для вдалого результату операції і повного одужання слід невпинно просити, слізно і невтомно молячись Богу і небесних покровителів. Доречно буде звернутися за допомогою до хрещених батька і матері дитини. В їх обов’язки – молиться за чадо, передане їм для християнської опіки. У храмі молитва посилюється багаторазово, так як за всіх хрещених, написаних в записці, молиться вся церква. Потрібно подати списки імен за здоров’я, замовити «сорокоуст» і молебень.

Сорокоусти – це особливо сильна молитва, яка читається в храмі щодня протягом 40 днів.

Після закінчення операції слід прочитати подячні молитви і подати милостиню на храм. У період відновлення хворого не потрібно залишати молитовне правило, а частіше участь в справах милосердя лише посилить святощі молитви.

Молитви святий Матрони

Особливою заступницею дітей вважається свята сліпонароджених стариця Матрона Московська. Подвижниця народилася калікою і була п’ятою дитиною в сім’ї. Немолоді батьки хотіли залишити дівчинку в притулку, але породіллі приснився віщий сон. Уві сні з’явилася неземна білосніжна птах і села матері на груди. Після явного божественного вказівки залишати дочка передумали. З восьми її років було відмічено, що дівчинка володіє даром зцілення. До дівчинки потягнулися вервечкою стражденні і бажаючі одужання. Крім того, зовсім ще дитина, вона могла передбачати майбутнє. З сімнадцяти років угодниця Божа втратила здатність ходити, але це не викликало у неї нарікання і не розізлило її. Свята відповіла, що так чинити для Господа. За переїзду в Москву свята безоплатно приймала велику кількість прохачів, і по її молитвам люди отримували просимо.

Перед своєю смертю блаженна залишила заповіт, щоб люди і після її смерті приходили до неї і просили – вона обов’язково почує і допоможе. За молитвами святої Матрони трапляється безліч чудес і зцілень навіть з невіруючими людьми і іновірцями. У Покровському храмі, де знаходяться мощі святої, ведеться запис свідчень зцілення.

Текст молитви Матрони Московської:

Молитва Пантелеймону Цілителя за здоров’я

Святий Пантелеймон вважається найсильнішим небесним лікарем. Згідно з переказами, юнак навчався мистецтву лікування і щодня відвідував християнського пресвітера, який повчав його вірі. Якось, проходячи по вулиці, святий побачив, як дитину вкусила єхидна, після чого дитина впала мертвим. Юнак почав благати Господа, просячи воскресіння хлопчика і смерті отруйної змії. Він сказав собі, що прийме святе хрещення, якщо його прохання будуть почуті. Сталося диво, дитина встала здоровим, а змія лопнула – від неї залишилися тільки шматки. Після цієї події юнак хрестився і присвятив своє життя лікуванню хворих, допомоги убогим і жебракам.

Молитва святому, яку можна читати в хвороби, до і після операції:

А також відео молитви Пантелеймону Цілителя:

Молитва святому Миколаю

Тим, хто вважає святого Миколая лише покровителем подорожуючих і дітей, буде цікаво дізнатися, що святитель допомагає і хворим. Згідно залишеним свідченнями, вже за свого життя святий піднімав на ноги тяжкохворих. Молитва Миколі Чудотворцю перед операцією або в процесі одужання допомагає всім. Нею часто користуються матері, молячись за свою дитину. Молитов святому чудотворцю безліч. Слід вибрати найбільш близьку і підходить до ситуації.

Молитва святому Миколаю Чудотворцю:

Молитви після операції

Коли пацієнт перебуває в лікарні на відновленні і у нього є сили для читання, не слід упускати можливість молитися вранці і ввечері. У православних молитвословах можна знайти ранкове і вечірнє правило. Це обов’язкові молитви для православних протягом усього життя. Подякувавши Вседержителя про закінчення операції, можна випросити якнайшвидшого відновлення такими словами:

Коли сили одужує зміцняться, обов’язково необхідно відвідати храм і богослужіння, а також замовити подячний молебень.

Не варто зволікати просити допомоги у Бога – Він єдиний, хто завжди допоможе. Головна умова – віра в Бога і в те, що Він обов’язково почує благання просять – тоді хвороби підуть. Господь всесильний, Він здатний так само легко послати зцілення, як і неміч.

Ссылка на основную публикацию