Молитва Петру і Февронії: про збереження сім’ї, любові, шлюбі, заміжжя

Люди у своєму житті шукають щастя, любові, умиротворення, але багатьом так і не вдається досягти бажаного. Вони будують плани, шукають способи знайти своє призначення в цьому житті, і в тому числі просто намагаються стати комусь потрібними, але доля все будує так, що радості в житті залишається зовсім небагато, а проблеми виникають одна за одною, не залишаючи шансу стати щасливим. Люди не замислюються, що їх проблема може вирішитися простою молитвою, але якщо вони моляться, це не означає, що їх віра в Бога принесе успіх в особистому житті. Необхідно розуміти, що поклонятися Всевишньому – одне, а просити допомоги у святих – зовсім інше. Якщо проблеми пов’язані з чоловіком / хлопцем або дружиною / дівчиною, то молитися слід Петру і Февронії Муромський.

Історія святих

Днем Петра і Февронії прийнято вважати 8 липня. Князь з княгинею є зразком християнської сім’ї. Вони пройшли через багато випробувань, які зустрілися у них на шляху. Відносини почалися з дивного сну князя. Якось він захворів на проказу, від якої жоден лікар не зміг його вилікувати, але наснилася йому одна прегарна дівчина з селянської сім’ї. Він прокинувся і зрозумів, що крім неї ніхто не в силах зцілити Петра. Муромський князь пообіцяв Февронії взяти її в дружини, якщо та зцілить його, але молода селянка знала, що він не стримає слова, тому обдурила вона князя. Тому здалося, що хвороба минула, але все стало, як раніше. Князь знову звернувся до спокусниці, і на цей раз був вилікуваний повністю.

Бояри просили повернутися Петра і Февронію з Мурома, але ті знайшли своє щастя в цьому прекрасному місті. Під час їх правління місто процвітало, все було чудово. Подружжя щиро вірили в Бога і в його прихильність до людей, жили мирно, дбали про інших, будували церкви, за що люди їх щиро, від усього серця дякували і любили. На схилі свого життя ця пара пішла в монастир, прийнявши постриг, але навіть на великій відстані душі їх були разом. Перед розставанням вони просили Господа про смерть в один день, і той виконав їх волю.

Під час похорону князя і княгині люди вирішили, що класти Божих служителів в одну труну якось не по-людськи, тому тіла поклали окремо. Через деякий час ті, хто знайшов святих, побачили, що подружня пара знаходиться в одній труні, тримаючи один одного за руки. Смерть не змогла відділити одне від одного святих Петра і Февронію, тому-то чоловік з дружиною і є покровителями сім’ї та шлюбу. Прийнято вважати, що закохані, тримаючись за руки, ходять по світу і з’єднують люблячі серця, зміцнюють шлюби.

Ікони святих Петра і Февронії приносять в будинок сімейне щастя і затишок, і щоб збільшити це щастя, необхідно їм молитися. Існує кілька сильних молитов святим подружжю російською мовою.

молитви

Молитви допомагають не тільки духовно, а й морально. Під час медитації відбувається концентрація своїх думок, як і під час молитви:

  1. 1. Щоб чоловік і жінка були разом, потрібно молитися. Якщо людина шукає щастя у взаємній любові, заміжжя, йому допоможе найсильніша молитва Петру і Февронії про сімейне благополуччя.
  2. 2. Іноді кохана людина йде. Серце залишається розбитим, хочеться повернути другу половинку назад. Коли всі засоби перепробувані, але розбите серце шукає примирення, в такому випадку допомагає молитва про повернення чоловіка / дружини або хлопця / дівчини.
  3. 3. Здавалося б, все в родині добре, всі щасливі, але чогось не вистачає. Подружжю дуже хочеться завести малюків, але ніяк не виходить. Вони просять Бога про дарування дітей, але нічого не змінюється. На такий випадок існує молитва про зачаття дитини.

Всі ці молитви допоможуть “достукатися до небес” і отримати Божу Благодать.

У чому полягає допомога молитов?

Багато хто вважає, що молитви існують тільки для того, щоб бути почутими Богом або його слугами, але така думка є помилковою. Під час молитви людина концентрується на тому, чого бажає отримати, до чого прагне, заради чого молиться. Молиться заспокоюється, налаштовується на “потрібну хвилю” і його організм налагоджує всі внутрішні процеси. Мозок в момент молитви розслаблений, тіло гармонує з розумом.

Молитви складає та затверджує Священний Синод Російської православної церкви. Ті, хто складає молитви, прекрасно знають, які слова потрібно підібрати для концентрації. Архаїзми (застарілі слова, які не використовуються в повсякденному побутовому мовленні) по-особливому впливають на людину, звичайне самонавіювання дорогого коштує – у людей виникає відчуття, що вони безпосередньо спілкуються з Богом або зі святими (в залежності від того, до кого звертаються з молитвою) , і це надає їм духовну силу і енергію, незриму очима.

Як правильно молитися?

Дуже важливо правильно налаштовувати себе перед молитвою, мати благі і безкорисливі наміри, відкривати душу перед Всевишнім. Потрібно розуміти, що молитва – це не звичайні слова, якими люди спілкуються один з одним, це святі слова. Молитися можна в корисливих цілях, з поганими помислами. Наприклад, якщо молитва читається з метою знайти собі хорошу і багату дружину, щоб не треба було працювати, то молиться може в подальшому гірко пошкодувати про скоєне, і це виявиться зовсім не Божої примхою, а звичайним життєвим “бумерангом”.

Люди приходять молитися до церкви, або роблять це, дивлячись на ікони. Зовсім не важливо, де і за яких обставин читається молитва. Можливо, священні храми і олійні картини святих з різними візерунками надають святість обстановці, але це вибір кожного. Якщо людина вірить в свої слова, вимовляє їх вголос або говорить про себе з відкритою душею і від чистого серця, то такий спосіб може виявитися більш ефективним, ніж читання священних слів в церкві з нав’язаним собі почуттям: “я роблю це в святому місці, значить , це спрацює, варто тільки прочитати молитву “.

Якщо людина вміє медитувати, читаючи мантру, і вірить в Бога, то він легко зможе правильно помолитися. Його думки і душа будуть сконцентровані цілком і повністю на молитві, як під час медитації. Чим більше концентрація і віра в свої слова, тим прекрасніше і приємніше відчуття від того, що відбувається.

молебень

Існує молебень про збереження сім’ї. Не варто чекати якихось проблем в шлюбі, а потім молитися на їх виправлення, адже їх можна уникнути, частіше звертаючись до святих Петра і Февронії:

Найголовніше – віра. Якщо у людини немає віри, то і щастя у своєму житті він не побачить.

У сучасному світі існує багато атеїстів, і в цьому немає нічого страшного, якщо вони вірять в себе, в близьких людей, в щастя. У Бога недостатньо вірити, потрібно показувати свою відданість йому. Петро і Февронія Муромське були щасливі разом, тому що Бог їх оберігав в обмін на їх відданість йому, і тепер вони тримають під своїм крилом щасливі пари, які вірять один в одного і шукають щастя у взаємній любові.

Ссылка на основную публикацию