Молитва, щоб дитина добре спав вночі – молитва на сон немовляті

Кожна мама бажає, щоб її малюк вночі спав спокійно і міцно. Не всі немовлята сплять всю ніч безперервно: хтось прокидається від голоду або від мокрого підгузника, а хтось від кольок у животі. Ці явища легко розпізнати, але коли малюк плаче без видимих ??причин – це перевтома або пристріт. У такому випадку потрібно прочитати молитву, щоб дитина добре спав.

Навіщо потрібна молитва?

Новонароджена дитина дуже вразливий. Тому мами намагаються його приховувати від чужих очей перші сорок днів життя. Після цього часу батюшки радять якомога швидше охрестити дитину, щоб убезпечити його від злих духів і недобрих людей. Але навіть хрещений дитина потребує додаткового захисту вищих небесних сил. Після хрещення малюк набуває зв’язок з Богом, але, щоб підтримувати цей зв’язок, потрібно регулярно читати дитині слово Боже.

Діти з народження до семи років можуть бачити те, що не бачать дорослі – ангелів, будинкових, привидів або навіть бісів. Це пояснюється тим, що в цей час дитина близький до небес, його біополе слабке і через цей бар’єр легко проникають потойбічні істоти. Хтось приходить, щоб захистити дитину, а хтось злякати.

Коли діти, особливо маленькі, бачать ангелів, то вони посміхаються навіть уві сні. У таких випадках кажуть: з чадом грають ангели. Якщо дитина побачила примари або будинкового – він спокійно дивиться в одну точку. Багато мам помічали подібне явище у своїх грудних дітей. Як правило, вони не приносять шкоди, навіть навпаки, захищають дитину від темних сил. Але коли до немовляти приходить біс, то починається нестримний плач і крик, особливо серед ночі. У такій ситуації малюкові потрібна тільки молитва і віра його матері в Бога.

Як правильно молитися?

Звернення до Бога і православна благання відрізняються між собою. Коли людина звертається до Бога – він може говорити своїми словами, церквою це не забороняється. Під час прочитання православної молитви необхідно користуватися молитвословом, де використовується древній церковнослов’янська мова, він складний, але з часом можна навчитися говорити правильно. Під час читання молитви на міцний сон дитині священнослужителі рекомендують:

  1. 1. Відволіктися від усього земного, зосередитися на прохання до Господа.
  2. 2. Намагатися, щоб молитва була безпристрасно (без емоційного забарвлення).
  3. 3. Вимовляти слова з однієї інтонацією (монотонність).
  4. 4. Бути щирим.
  5. 5. Вимовляти молитовні слова в повній тиші.
  6. 6. Не впускати до тями образи (святих, Бога).
  7. 7. Бути спокійним, розслабленим.
  8. 8. Говорити тихим голосом (можна пошепки).

Під час моління потрібно стояти в головах ліжечка, злегка торкаючись дитини, поклавши руку йому на груди або на лоб. Так дитина відчує силу Божого слова і захист матері. Після закінчення молитви дитини необхідно перехрестити. Крім молитви, Попо дитини святою водою або три рази Умийтесь особа і перехрестите. Такі обряди допоможуть заспокоїти крихітку, адже коли мати спокійним голосом вимовляє молитовні слова, дітки замовкають, прислухаються і після цього спокійно засинають.

Молитвослов для спокійного сну немовляти

Малюки можуть погано спати не тільки вночі, але і вдень. В такому випадку мама читає молитву і під час денного сну. Найвідоміше Боже слово, яке зобов’язаний знати кожна охрещена людина – Отче наш. Його можна прочитати і на спокійний сон немовляти. Молитву необхідно прочитати триразово:

Отче наш! Сущий на небесах! Хай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, і на землі як на небі; Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство і сила і слава на віки. Амінь.

Поширеною молитвою дітям від батьків є благання богородиці-покровительці вагітних жінок, матерів, ще не народжених дітей і немовлят. Молитовні слова Божої Матері на протязі багатьох століть допомагали зцілювати дітей. Тому вона допоможе, навіть якщо немовля погано спить через хворобу.

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (ім’я, імена), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Украй їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському смотрению Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм. Матір Божа, введи мене у образ Твого небесного материнства. Вилікуй небесні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитино цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молитву Божої Матері читають з самого народження дітей і протягом усього життя. Вона допомагає батькам бути більш терпимими до дітей, а дітям бути більш слухняним і добрішим. Боже слово захищає від хвороб і різних небезпек на життєвому шляху, благословляє на добрі справи.

Благання Ангелу Хранителю покликана захищати дитину від злих духів, недобрих людей, пристріту. Її починають читати з дитинства і поступово привчають дитину читати її самостійно:

Ангел Хранитель раба Божого / раби (ім’я), благаю тебе і прошу про захист. Не покинь моє дитя в дорозі і не опусти свої крила за його і мої гріхи. Збережи моє чадо від поганих людей і катастрофічних небезпек. Перепинити шлях злісному вторгнення і пошли з небес міцну захист від хвороб. Ангел Хранитель, приведи мою дитину до православної віри в Христа. Нехай буде так. Амінь.

Православним батькам необхідно пам’ятати, що Боже слово діє тільки на хрещених дітей. Для кращого захисту дитини над ліжечком, в головах, розмістіть ікону ангела-покровителя дитини. Всі дітки, коли проходять обряд хрещення, нарікають ім’ям церковнослов’янською. Наприклад: Іван – Іван. Імена церковнослов’янською часто збігаються з іменами великомучеників – людей, які піддалися тортурам і звірств, захищаючи віру в Господа Бога Ісуса Христа. На кожній іконі святого, на зворотному боці, є молитва покровителю, її також читайте на ніч малюку. Ікони з образом небесного покровителя можна придбати в церкві або в церковній лавці. Вони продаються вже освяченими.

висновок

Молитов для порятунку і захисту дітей існує чимало: є окремі молитви про здоров’я, захисту від зла, для допомоги в навчанні і в інших справах. Тому кожній православній мамі для зручності можна придбати молитвослов. Молитвослов можна читати і просто для заспокоєння. Боже Слово завжди рятувало людину від тяжких дум і неприємних думок. У багатьох випадках воно допомагало навіть запобігти гріх.

Необхідно пам’ятати, що молитва – це лише частина християнського захисту малюка і дитячого сну. Ще потрібно регулярно водити чадо до церкви і причащати. Дітям до 7 років причастя дозволено без обряду сповіді.

Ссылка на основную публикацию