Найсильніші молитви про зцілення хворого: до Бога, Богородиці, Матрони Московської

Великий подвижник Ніл Синайський сказав: «У хворобах перш лікарів і ліків користуйся молитвою». Молитися треба Богу, Богородиці, святих і вірити, що Господь вчинить Він милість для недужого і пошле зцілення. Дякувати Йому за все, що відбувається згідно зі словами Писання: «За все дякуйте». З покорою сприймати послану хвороба, знаходячи користь для душі і тіла. Молитися за батьків, дітей і по гарячих прохань можна отримати просимое на славу Божу.

Як правильно молитися про зцілення?

Важко в хвороби побачити промисел Божий. Нелегко змиритися в стражданні. Але так вимолювати у Господа втрачене здоров’я. Сильні молитви про зцілення хворого подіють, якщо людина приймає хвороба і зраджує себе в руки Божі.

Преподобний Силуан Афонський пише: «Раніше я думав, що Господь творить чудеса тільки за молитвами святих, але тепер дізнався, що і грішникові Господь учинить чудо, як тільки змириться душа його, бо коли людина навчиться смирення, тоді Господь слухає його молитви».

«Душа, яка вдалася до волі Божої, нічого не боїться: ні грози, ні розбійників, нічого. Але що ні трапиться, – вона каже: «так Богу завгодно». Якщо хворий, – думає: значить, мені потрібна хвороба, інакше б Бог не дав мені її. І так зберігається мир в душі і тілі »(прп. Силуан Афонський).

Читаючи прохання, спочатку необхідно принести покаяння в гріхах, прийняти волю Божу і щиро волати: «Боже мій, я в руках Твоїх, помилуй мене по волі Твоїй і, якщо мені корисно, зціли мене».

Моляться перед образами Спасителя, Діви Марії, святих. У ікон запалюють свічки або лампадки. Читають зцілюють молитви своїми словами або по молитвослову. Якщо церковнослов’янською мовою слова незрозумілі, то використовують Розумні збірники молінь російською. У храмі необхідно замовити молебень за здоров’я і бути присутнім на ньому, якщо дозволяє стан здоров’я. Замовляють церковну молитву на Літургію, для цього подають записку з іменами в іконну лавку.

Як просити за хворого?

Молячись за свого близького, людина проявляє найвищу любов. Проявляючи турботу, доглядаючи за хворим, він служить іншому, і тим самим закликає до себе благословення Боже. Гаряча відданість ближнього і невідступність в молитві дуже дієві. Святий Іоанн Кронштадтський говорив, що наша молитва має таку силу того, що молячись Богу, стаємо одним з Ним духом, а любов і віра з’єднує нас з тим, за кого молимося.

Моління до Господа про болящих:

Важко, коли хворіють невинні діти. Трапляється так, що духовна причина їхніх страждань – гріхи батьків. Тому при недугах дитини слід задуматися про нерозкаяних гріхах батьків.

Часто єдиним засобом, необхідним для одужання малюка, є покаяння батька або матері.

Всім хворим, а також батькам хворої дитини православні священики радять наступне:

  • сповідати гріхи в Таїнстві Сповіді;
  • приступити до Святого Причастя;
  • приводити дитину до Причастя якомога частіше;
  • дати обітницю Богу в чомусь виправитися.

Молитва Богородиці про хвору дитину:

Якщо при молитві за іншого відчувається неуважність, то якість має заповнюватися кількістю. Святий Серафим Саровський радив батькам не обмежуватися звичайним правилом і, наслідуючи монахам, вставати на нічну молитву.

«Хто створив душу, Бог створив і тіло, і Хто зцілює безсмертну душу, Той може вилікувати і тіло від тимчасових страждань і хвороб» прп. Макарій Єгипетський.

Сильні молитви про зцілення

Припадають до Бога, благаючи про зцілення і просять прощення гріхів. Не всі, але багато випадків чудес Ісуса Христа показують зв’язок між хворобою і гріхом. Господь перш зцілення розслабленого пробачив його гріхи, а каліки в Віфезда сказав: «Ось, ти одужав, чи не гріши більше, щоб не сталось тобі чого гіршого». Відновлення здоров’я за молитвами Церкви веде до прощення гріхів, і за ним слід одужання.

Деякі хвороби служать для слави Божої, щоб прославилося Ім’я Господнє. Апостоли запитали Христа, проходячи повз сліпого від народження: «Хто згрішив, він чи батьки його, що він сліпий. Ісус сказав: Не згрішив ані він, ні батьки його, але це для того, щоб на ньому діла Божі ».

Проща до Бога

Господь сказав: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас». Цілюща молитва:

Моління Богородиці «Троєручиця»

Ікону дізнаються по зображеним трьом рукам Пресвятої Діви. Святий Іоанн Дамаскін після чудесного відновлення відрубаною руки в знак подяки за зцілення прикріпив до образу срібне зображення кисті. Моління перед чудотворною іконою «Троєручиця» славиться зціленнями хвороб зору і кінцівок. До неї звертаються і все важкохворі.

Прохання до «Троєручиця»:

Святий Пантелеймон

Святий Пантелеймон був при житті лікарем, допомагає і зараз всім тим, хто просить його заступництва.

Молитва Пантелеймону Цілителя:

матушка Матрона

Те, що хвороба посилається не тільки за гріхи, можна побачити на прикладі святих, які все життя провели в немочі. Матрона Московська від народження була сліпа, а з отроцтва у неї відмовили ноги. Матушка ніколи не нарікала на свою нелегку долю, завжди була радісна і вдячна Господу за все. Свята допомагала всім приходять до неї: радою або пророкуванням, зцілювала хвороби. Перед смертю праведниця залишила заповіт, щоб, як і раніше, люди просили її клопотання, і вона обов’язково почує і допоможе. Кількості чудес святий немає рахунку.

Прохання Матронушки про здоров’я:

Коли зцілення наступило

Милостивий Бог послав зцілення – варто подякувати Подавця всіх добрий. Крім молитви, вдячність можна виразити у вигляді квітів біля образу, милостині бідним, жертви на храм. Якщо людина отримала просимое, звертаючись до святого або чудотворної ікони, потрібно залишити про це запис в книзі свідоцтв. Позитивний досвід допоможе іншим хворим не впадати у відчай, а просити і вірити в диво.

Подячна молитва:

Ссылка на основную публикацию