Найцікавіші факти про дятлів

Дятел це птах, який є представником загону дятлоподібних. Дятлов відразу можна дізнатися за їх унікальному поведінки, по вертикальному розташуванню на дереві, на їхню стуку, який розноситься всюди. Але як багато люди знають, про цих видатних птахів?

У всьому світі існує більше 180 видів дятлів, але жодного з них не зустрінеш в Австралії, на острові Мадагаскар або в Новій Зеландії.

пухнастий дятел – це вид, який більш поширений в Північній Америці. Таких дятлів, знайдених в Сполучених Штатах Америки, налічується близько двох дюжин.

Найпоширеніший забарвлення оперення це чорний, білий, червоний і жовтий. Деякі види дятлів володіють помаранчевим, зеленим, коричневим, темно-бордовим і золотим забарвленням.

Мова дятла може досягати розміру 4 дюйма (10 см) в довжину. Це залежить від різновиду дятла. Його мова може обвиватися навколо черепа. У багатьох дятлів колючі мови, за допомогою яких вони дістають жуків і комах з дерев і червоточини.

У більшості дятлів зігодактільние лапи. Це означає, що 3 пальці дивляться вперед, і один палець дивиться назад. Ця форма допомагає дятлам схопитися за стовбур дерева і триматися вертикально. Вони використовують цей четвертий палець і жорсткі хвостові пір’їни, щоб утримуватися на дереві, коли вони підіймаються вгору.

Дятли їдять жуків, комашок, фрукти, горіхи, насіння і ще вони п’ють сік рослин. Також дятлів привертає нирковий і горіховий жир.

Два найбільших дятла в світі: американський королівський дятел і белоклювий дятел. На жаль, ці два види схильні до зникнення. Найбільший дятел, який був виявлений в Південно-Східній Азії, називається великий Мюллером дятел (Mulleripicus pulverulentus). Його довжина становить 20 дюймів (50 см). Чубатий дятел – це найбільший дятел на території Північної Америки.

Карликові дятли це вид дятлів, який розташовується в Південній Америці і в Азії. Ці дятли найменші. Їх довжина становить всього 3-4 дюйма (8-10 см), в залежності від виду.

Дятли не співають, але замість цього вони стукають по різних предметів (Дуплисті, прогнилому дереву, стовпа електропередач, димарів, водостічних жолобах, сміттєвих баків), видаючи звук барабанного дробу. Дятли стукають для залучення партнера, для позначення території і для спілкування. Як відомо, особини обох статей здатні стукати.

Під час добування їжі, витяганням її з дерев і постукуванням, дятли можуть стукати більш ніж 20 раз в секунду. В цілому, дятел стукає 8000-12000 раз в день.

Дятли не страждають від головного болю, через свого постукування. Череп дятлів дуже міцний і жорсткий, і їх мозок захищений. Вони розподіляють силу удару так, що їх мозок пом’якшує вібрацію від ударів.

Середня тривалість життя дикого дятла може тривати від 4 до 11 років, залежить від виду дятла.

Найстрашніші загрози для дятла включають в себе втрату місцеперебування через розвиток і безладного розростання міст, використання інсектицидів, які знищують джерела їжі, стихійні лиха, такі як пожежі в лісах, що знищують Сухолісся. Ці загрози створюють величезне перешкода для пошуку їжі і гніздування.

Інші цікаві факти

  1. Недосвідчені і молоді дятли часто врізаються у вікна. Це одна з головних причин смерті молодих птахів.
  2. Особи обох статей висиджують яйця. 12 днів достатньо для вилуплення пташенят.
  3. Спочатку батьки піклуються і доглядають за дитинчатами. Протягом 10 днів, після того як пташенята покинуть гніздо, батьки підгодовують їх. З кожним днем ??пташенята стають сильнішими і все більш самостійними.
  4. Гнізда, які дятли зробили для себе, найчастіше використовуються на протязі кількох сезонів.
  5. Перше постукування дятлів зазвичай починається на початку січня, і триває аж до червня.
  6. Причиною недавнього різкого падіння чисельності малого строкатого дятла може бути боротьба і винищення дятлів хижаками.
  7. Незважаючи на те, що комахи є основною їжею дятлів, насіння дерев також служать додатковим їжею.
  8. В Ірландії немає ніяких видів дятлів, і побачити там великого строкатого дятла теж рідкість. Ці дятли нерегулярні відвідувачі в цій місцевості.
  9. У Великобританії було помічено розширення меж проживання дятлів за останнє століття, після раптового і незрозумілого зменшення, що сталося 200 років тому.
  10. Дуже легко визначити стать дятла. Тільки у самців-дятлів задня частина шиї червоного кольору.
  11. Молоді особини легко впізнавані через їх червоної шапочки. Вони втрачають цю шапочку, коли їх оперення оновлюється на більш доросле.
  12. Мігруючі великі строкаті дятли з північної Європи іноді досягають Британію. Часто це трапляється восени. Вони досить великих розмірів і їх тіло має біле забарвлення.
  13. Великий строкатий дятел – найчисленніший і широко поширений вид в Європі. Також цей вид можна зустріти, починаючи від південної Іспанії та закінчуючи північною Скандинавією.
  14. Корінні Американці використовували дзьоб белоклювого королівського дятла як прикраса. Вони торгували ними по всій Північній Америці.
  15. Золотолобий меланерпес забарвлює сам себе в фіолетовий колір влітку. Це відбувається тому, що цей вид дятлів вживає в їжу плід опунції звичайної (різновид кактуса).
  16. Найвідоміший і популярний дятел це вигаданий дятел Вуді або як його ще називають Вуді Вудпеккер. Цей мультиплікаційний персонаж був створений художником Беном Хардауейем в 1940 році.

Ссылка на основную публикацию