Сильна молитва водія в дорогу, про збереження і допомоги в дорозі

Якість і справність автомобіля, а також досвід і уважність водія дуже важливі, але не гарантують відсутності неприємних пригод у дорозі. Щоб уникнути небезпек, читають спеціальні молитви про допомогу в дорозі. За щирим благанням Господь зберігає душі моляться, направляє до блага шляхи їх. Пресвята Богородиця оберігає подорожуючих материнською турботою, святий Миколай благословляє на безпечну дорогу.

Як правильно молитися?

Вирушаючи на автомобілі в дорогу, особливо в далеку, слід прочитати молитви водія. Як правило, їх читають вже в кабіні машини. Саме для цієї мети в салоні вішають ікони Христа, Богородиці, Святого Миколая. Читати молитви в дорозі не варто, так як це відволікає від водіння. До образів в кабіні потрібно ставитися з благоговінням. Незважаючи на маленький розмір – це святиня. Сама по собі ікона – НЕ оберіг від аварії, вона служить для молитовного звернення до того, хто на ній зображений. Перед тривалим подорожжю моляться заздалегідь – вдома перед образами.

Перед дорогою рекомендується:

  1. 1. Сівши в крісло автомобіля, зробити хресне знамення і вимовити: «Господи, благослови! ».
  2. 2. Прочитати молитву водія – одну або кілька.
  3. 3. Перехреститися і, у всьому покладаючись на Бога, вирушити в дорогу.

За благополучному приїзду потрібно вимовити: «Слава Богу за все! ».

Молитви в шлях

Православна церква, знаючи про небезпеки в дорозі, пропонує сильні молитви, щоб нічого поганого не сталося. Для збереження в дорозі і позбавлення від неприємностей моляться Господу, Діві Марії, святителю Миколаю. Водієві не можна грубо порушувати правила дорожнього руху, сідати за кермо п’яним – це позбавляє його Божественної захисту.

Проща до Бога

Всевишньому моляться, так як в Його руках життя кожного. Молитва водія:

Цю молитву можна читати не тільки самому водієві, але і за нього, замінюючи слова «мене» на ім’я шофера. Матері можуть молити Господа за сина або дочку, що знаходяться в дорозі. Якщо трапилася неприємність (автомобіль зламався, водій застряг в пробці, закінчилося паливо, затримали на кордоні), то читають Псалом 90. Молитва «Живий у допомозі Вишнього» скора на слухання.

Текст псалма 90:

Інша молитва в шлях:

Моління Пресвятої Богородиці

Богородиця вище всіх святих, ангелів та архангелів, по її великої любові прохання до неї швидко виконуються Богом.

Моління Діві Марії:

Прохання до святителя Миколая

Святий Миколай – хранитель всіх подорожуючих. Неодноразово за життя виручав він подорожніх з біди, допомагає і зараз. Якщо має бути далека і небезпечна дорога, читають акафіст Святителю. Якщо подорож багатоденне, близькі моляться кожен день шляху за водія.

Прохання Миколі Чудотворцю:

У деяких автомобілях можна побачити підвіски із зображенням святителя. Споглядання цього способу зупинить деяких недбайливих водіїв від вчинення правопорушення, а в момент небезпеки нагадає про необхідність помолитися Чудотворцю.

освячення автомобіля

Прийнято освячувати автомобіль при покупці. У молитві священик закликає Господа зберігати в дорозі водія і з ним їдуть, просить приставити ангела, що оберігає в дорозі. Окроплення святою водою роблять і саму машину причетною Божественної благодаті. Благословення дається і на те, щоб водій і пасажири відправлялися на благі справи.

Сам обряд не гарантує машину від поломок або аварій, але в момент небезпеки слід пам’ятати про небесне заступництво і закликати Господа і ангелів Його.

Ссылка на основную публикацию