Впала ікона: до чого це, тлумачення прикмети

У житло наших бабусь і прабабусь обов’язково в червоному кутку на видному місці знаходилися ікони. Святий лик часто передавався з покоління в покоління, оскільки батьки благословляли своїх дітей при вступі до шлюбу. Після вінчання ікона залишалася у молодих. У міру можливості намагалися дарувати святий образ новонародженого немовляти при хрещенні, але це вдавалося не всім.


Іноді освячені предмети падають, щоб попередити вас про якісь випробуваннях або про те, що ви робите помилку, неправильно ведете себе

Святе місце

Зовсім недавно ікони обов’язково присутні в будинку у всіх православних людей. До святих ликів ставилися з належною повагою, оскільки вважали їх оберегами для живуть і всього майна. Прикмети наших предків свідчать, що ікона не тільки захищає людей від впливу злих сил, але і позбавляє від гріховних думок і не дає зробити непорядні вчинки.

Встановлювали святий лик в найбільшій кімнаті так, щоб їх бачив кожен, хто входить. У деяких селищах ще зберігся звичай, коли гість, переступаючи поріг, обов’язково дивиться на образу і хреститься. Звідси виходило, що і з кожного прийшов святий хрест знімав все, і навіть мимовільні, негативні помисли.


Після падіння ікони бажано сходити до церкви, поговорити на цю тему зі священиком, сповідатися

Зрозуміло, що всі ікони кожен господар ретельно закріплював або ж встановлював дуже грунтовно. І якщо способу раптом впали, то люди вбачали в цьому разі наближення неприємних подій.

Самі священики в падінні ікони не бачать нічого поганого. Вони рекомендують краще закріпити образу або встановити вище.

Падає ікона – чекай біду

І наші предки, і сучасні православні бачили в падінні святого зображення тільки майбутні неприємності. Бувають випадки, коли образа впали під час збирання, або їх ненароком зачепили, або зносилося кріплення. У такій ситуації можна підняти святий лик, поцілувати і встановити на місце.

Але це не ставитися до тих випадків, коли ікона розбилася. Що чекає на людину в такому випадку, залежить від того, хто був зображений. Падіння і пошкодження лику Спасителя або будь-якого святого може передвіщати важку хворобу або навіть смерть далекого родича. Якщо розбивається образ Богородиці, то втрата або важку недугу може торкнутися близьких людей.

Якщо розбиті образу складно відновити, то викидати або спалювати їх не можна. Можна віднести святий лик до річки і опустити на дно.

Існують прикмети, що образа падають з метою застерегти людину від неправильного вчинку або гріховної поведінки. Також існувало повір’я, що часте падіння святого лику свідчить про присутність в будинку потойбічної сили або нечисті. Позбутися від неї можна за допомогою освячення житла священнослужителем.


Неправильне ставлення до ікон може не тільки не допомогти, а навіть накликати на вас гнів Всевишнього

Часто падають образу і там, де занадто активний домовик. Сам по собі цей дух захищає всіх, хто проживає, майно і сам будинок, але «має» непрості відносини з православ’ям.

Що робити після падіння святого лику?

Щоб нейтралізувати неприємне попередження, рекомендується освятити ту ікону, яка впала, в церкві. Також варто поговорити про цей випадок зі священнослужителем і запитати у нього поради. Обов’язково помоліться тому святому, що зображений на писанні, а ще краще замовте в його честь молебень.

Якщо ви відчуваєте за собою провину, і одночасно з цим впав святий образ в будинку, то слід обов’язково виправити помилку. Ні до чого картати себе і накликати біду, краще попросити вибачення у того, кого скривдили. Або зробити інші дії в залежності від того, що накоїли. Якщо виправити ситуацію не вийде, то можна допомогти комусь іншому.

Ні в якому разі не можна дарувати святий лик після падіння. До такого підношення взагалі варто відноситься особливо.

Ссылка на основную публикацию